CSAK NŐKNEK!

❅❅❅ Kedves Vendégeink! A Stúdió nyári szabadságát tölti 2022. augusztus 8-28-ig, ZÁRVA TART három hetet! Nyitás: augusztus 29-én, hétfőn, órarend szerint! Várunk szeretettel mindenkit óráinkra a szabadság után is! ❅❅❅

Kuslitsné Zemlényi Borbála

gyógytornász-fizioterapeuta

Gyógytornász diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem, 2013-ban. A Péterfy Sándor utcai Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán

helyezkedtem el, ahol nagyrészt traumatológiáról érkező betegek rehabilitációjával foglalkoztam. Ortopéd műtéteket követően (például csípőprotézis beültetés), illetve neurológiai történések (agyvérzés, stroke) intenzív ellátása után is érkeztek az osztályra páciensek, így a rehabilitáció ezen területein is tapasztalatot szerezhettem.  Gyógytornászként nagyon fontos feladatomnak tartottam már akkor is a mozgásszervi problémák kialakulásának megelőzését, ezért is dolgozom prevenciós jelleggel itt a Mozgásstúdióban, immáron 6. éve. Első gyermekem születése óta a kórházban nem dolgozom, de a Mozgásstúdióban nem hagytam fel a prevenciós területen folytatott munkámmal, illetve különböző terápiás lehetőségeket, technikákat tanultam és tanulok jelenleg is. Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan fejlődjek, tanuljak, hogy minél több eszköz és lehetőség legyen a kezemben a páciensek segítésére.

Általam tanult technikák

  • Proprioceptiv Physiotape Alaptechnikák (2013. április)
  • Mckenzie A (2014. május)
  • Funkcionális tréning (2014. szeptember)
  • FDM 1 (2018. augusztus)
  • FDM 2 (2019. február)
  • FDM 3 (2019. január)
  • Fascia tréning (2019. május)
  • (Flossing
  • FMA vizsgálati módszer)

A csoportos torna célja testünk komplex átmozgatása, funkcionális használata, segédeszközzel vagy anélkül, saját testsúlyos gyakorlatokkal javítunk a testtartáson, fejlesztjük az egyensúlyt és koordinációt, erősítünk, nyújtunk, rugalmasítunk, hogy a mozgásunk gördülékeny és fájdalommentes maradjon, illetve azzá váljon.

Abban az esetben, ha kialakult mozgásszervi panasza van (ízületi-és izomfájdalmak, gerincbántalmak), érdemes egyéni vizsgálaton és kezelésen résztvenni. A panaszok enyhítésével, megszüntetésével az egyéni kezelés során elérhetjük, hogy csoportos foglalkozásokon is részt tudjon venni, és örömét lelje a mozgásban. A komplex terápia egy részét az aktív tornagyakorlatok teszik ki, de legtöbb esetben szükség van bizonyos manuális technikák alkalmazására, a kialakult kötőszöveti elváltozások kezelésére.