CSAK NŐKNEK!

❅❅❅ Kedves régi és új Vendégeink! Várunk szeretettel mindenkit a Mozgásstúdió óráira, órarend szerinti nyitvatartással! Mottónk: az intenzív mozgást soha nem késő elkezdeni, újrakezdeni, de a jó egészség és jó közérzet érdekében rendszeresen végezni ajánlott!  ❅❅❅

Kuslitsné Zemlényi Borbála

gyógytornász-fizioterapeuta
Fitmummy® posztnatális tréner


Kuslitsné Zemlényi Borbála vagyok, gyógytornász-fizioterapeuta, Fitmummy Tréner; három gyermek édesanyja. Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen végeztem, Diplomám megszerzése óta (2013) három évet dolgoztam mozgásszervi rehabilitációs osztályon, a Péterfy Sándor utcai kórházban.

A kórházi teljes állásom mellett, illetve a gyerekekkel otthon töltött időm alatt is folyamatosan képeztem magamat, illetve dolgoztam egyéni vállalkozóként. Több fascia kezelési technikát sajátítottam el az évek alatt, illetve szívügyem az édesanyák szülés utáni regenerációja.

Általam tanult technikák

 • Proprioceptiv Physiotape Alaptechnikák (2013. április)
 • Mckenzie A (2014. május)
 • Funkcionális tréning (2014. szeptember)
 • FDM 1 (2018. augusztus)
 • FDM 2 (2019. február)
 • FDM 3 (2019. január)
 • Fascia tréning (2019. május)
 • Flossing (2019. november)
 • FDM BABY (2021. április)
 • FITMUMMY® POSZTNATÁLIS TRÉNING (2021. október)
 • Hegkezelés (2022. április)
 • Viscerális terápia (2023 óta folyamatban)


Miben lehetek a Páciensek segítségére?

Kialakult mozgásszervi panasz esetén (ízületi-és izomfájdalmak, gerincbántalmak), érdemes egyéni vizsgálaton és kezelésen részt venni. A panaszok enyhítésével, megszüntetésével az egyéni kezelés során elérhetjük, hogy csoportos foglalkozásokon is részt tudjon venni, és örömét lelje a mozgásban. A komplex terápia egy részét az aktív tornagyakorlatok teszik ki, de legtöbb esetben szükség van bizonyos manuális technikák alkalmazására, a kialakult kötőszöveti elváltozások kezelésére. 

Általam használt kezelési technikák rövid ismertetése:

Kineziotape technika:

A kinesiotape rugalmas, öntapadós szalag, mely megfelelő felhelyezéssel különböző mozgásszervi panaszok kezelésének rendkívül hatékony kiegészítője lehet. A kinesiotaping módszer a test öngyógyító képességének aktivációján alapul. Hatást fejt ki az izomfunkciókra, ízületi funkciókra, a vér-és nyirokerekre, valamint az idegrendszerre a receptorok aktiválásán keresztül.

Fascia tréning:

Eddigi elképzeléseinkkel ellentétben nem csak az izomzatunkat kell erősíteni, nyújtani, karbantartani ahhoz, hogy egészséges, jól terhelhető legyen a mozgásszervrendszerünk. A szervezetünket behálózó, belső szerveket támasztó és az izmok egymáson való elcsúszását biztosító fascia hálózat állapota kulcsfontosságú mozgásaink, edzéseink során. A rugalmatlan, összetapadt, kiszáradt fascia rétegek az izmok munkáját akadályozzák, teljesítményüket és állóképességüket csökkentik, ezzel fájdalmat és sérüléseket okozva. A fascia tréninggel ezekre a kötőszövetes elemekre hatunk, regenerálódásukat elősegítjük, nyújthatóságukat és rugalmasságukat fejlesztjük.

SMR henger (self- myofascial release, kötőszöveti önmasszázs):

A henger helyes használatával beépíthetjük a mindennapjainkba a szervezetünket behálózó, létfontosságú fasciahálózatunk és izmaink karbantartását- feszességének oldását. A különböző receptorok aktiválásán keresztül a kötőszöveteink állapotát az önregenerálódás útjára tereli.  

Köpöly

Ősi technika a fasciális rétegek és izmok mobilizálására.

Dynamic Flossing: 

Fasciamobilizációs technika, mely során egy rugalmas gumiszalag segítségével, kompressziós erők létrehozásával tudunk kötőszöveti összenövéseket és hegeket mobilizálni.

Hegkezelés:

Hegek és addhéziók manuális és/vagy eszközös (flossing, köpöly) kezelése, mobilizálása. Testünk bármely részén található heg képes a minket behálózó kötőszövetben, fasciában feszültséget generálni, ezáltal a test távoli pontjára is hatással van/lehet, mivel megfogja, és mobilitásában és funkciójában gátolja azt. 

Fascia Disztorziós Modell-FDM technika:

Krónikus és akut fájdalmak, hatékony csökkentése, megszüntetése a kötőszövetben kialakult disztorziók (elváltozások) kezelésével. Ezeknek felismerése a páciens testbeszédén, és alapos kikérdezésén alapszik.

BABA FDM:

A magzati élet és a születés során a baba teste fiziológiásan kisebb-nagyobb traumának van kitéve, melyek hatására a kötőszöveteiben disztorziók jöhetnek létre. Ezen elváltozások fájdalmasak is lehetnek, de előfordul, hogy „csak” funkció kiesésben mutatkoznak meg, melyeket a baba szervezete kompenzálni igyekszik, ám hosszú távon sok mozgásszervi probléma adódhat belőle. 

Ha a gyermek sírós, szopási nehézségekkel küzd, túl gyors vagy lassú a mozgásfejődése, nyugtalan az éjszakai alvása, sokat bukik, vagy esetleg aszimmetrikus a mozgása, fejtartása, esetleg nem szeret hasalni, érdemes szakemberhez fordulni, mert mind utalhat valamilyen disztorzió jelenlétére. A babáknál nagyon fontos hogy minél előbb kikezeljék a disztorziókat, hogy ne épüljön rá újabb és újabb eltérés. 

Funkcionális trénig:

Az emberi test funkcionális, fiziológiás és hétköznapi mozgásaira épülő edzésforma. Komplex gyakorlatsorok erősítéssel, egyensúly-és koordináció fejlesztő, gerincstabilizáló és nyújtó gyakorlatokkal, Az egyéni kezelés során személyre szabottan.

McKenzie (A) terápia:

A lumbális gerinc mechanikai eredetű elváltozásainak vizsgálata, a porckorongsérv, illetve annak megelőző állapotainak mechanikus úton való, adekvát kezelése.

Viscerális terápia: (Nálam egyelőre máj, epe és kismedencei szervek kezelése elérhető)

A belső szerveink, és azok kötőszövetes környezetének hasüreg felől történő kezelése. Szerveink egészséges működéséhez elengedhetetlen a szabad mozgásuk a testüregben, a jó artériás és vénás vérellátás és nyirokelvezetés, valamint a megfelelő beidegzés hogy a központi idegrendszeri tiszta képet kapjon a szerveink állapotáról, így jól tudja azokat irányítani. A belső szervek nem megfelelő állapota sok esetben mozgásszervi panaszokat is okoz, szerveknek megfelelően tipikus ízületek, testrészek válnak krónikusan panaszossá, melyek más terápiára tartósan nem reagálnak. Ez esetben érdemes viscerális terápiás szemmel is gondolkozni.

FITMUMMY® POSZTNATÁLIS TRÉNING

A várandósság során nagy változásokon megy át a női test. Megnyúlnak, meggyengülnek a hasizmok, túlterhelődnek a medencefenéki izmok, gátizmok, gyengülnek a hátizmok, átalakul a testtartás. A szülés utáni teendők, a szoptatás, a babával való intenzív foglalkozás tovább ronthatja a kismama fizikai fittségi állapotát. A test felborult izomegyensúlya hozhatja magával a különböző mozgásszervi panaszokat – nyak-, váll-, hátfájás, derékfájdalom -, a rossz testtartást, a medencefenéki izomzat, gát-, záróizmok meggyengülésével inkontinencia is előfordulhat, a szétnyílt hasizom állapota tovább romolhat.

FITMUMMY® POSZTNATÁLIS TRÉNING egy 3 lépcsős komplex regenerációs program. Az első lépcső a lokális regeneráció, mely a haránt hasizom aktivációjából, a medencefenék tornájából, a légzésminta rendezéséből és tartásjavításból áll. A második lépcső a pelvico-lumbalis stabilizáció, majd az utolsó a funkcionális mozgásminták tanulása, gyakorlása.

Az első lépcsőfok elemei már a gyermekágyas időszakban gyakorolhatóak, császármetszés esetén is, mivel a mozgás és a megfelelő izomaktivációk a keringés javításával a sebgyógyulásra is pozitív hatással vannak.

Mozgásszervi panaszok esetén, illetve szülés utáni állapotfelmérés és regenerációs tréning érdekében keressenek bizalommal egyéni gyógytorna foglalkozásra, időpont egyeztetésre.

Árak

 • Állapotfelmérés+ kezelés (60): 14.000 Ft
 • Egyéni gyógytorna (50 perc): 12.000 Ft
 • Egyéni gyógytorna + fascia terápia (50 perc): 12.000 Ft
 • Egyéni fasciaterápia, masszázs (50 perc): 13.000 Ft
 • Egyéni Szülés utáni regeneráció- Fitmummy Tréning (50 perc):12.000 Ft
 • Kiscsoportos Fitmummy Tréning (50 perc, max 5 fő): 5000 Ft / fő


Kuslitsné Zemlényi Borbála
borizem@gmail.com

06 20 6633475

Facebook oldalam: KZB Gyógytorna és Fitmummy Tréning