CSAK NŐKNEK!

❅❅❅ Kedves régi és új Vendégeink! Várunk szeretettel mindenkit a Mozgásstúdió óráira, órarend szerinti nyitvatartással! Mottónk: az intenzív mozgást soha nem késő elkezdeni, újrakezdeni, de a jó egészség és jó közérzet érdekében rendszeresen végezni ajánlott!  ❅❅❅

Sasvári Éva

gyógytornász, testnevelő tanár

Gyógytornász alapképzettségemet 1973-ban szereztem a Madzsar Aliz Gyógytornászképzőben. A gyógytornász képzés főiskolai szintű képzésének létrejöttével 1981-ben végeztem kiegészítő képzésemet.

A 14. kerületi Szakorvosi Rendelőintézetben dolgoztam hosszú éveken keresztül a mozgásszervi rehabilitációban. Munka mellett végeztem el az egri Tanárképző Főiskola testnevelés-földrajz tanári szakát 1979-ben, és óraadóként gyógytestnevelést tanítottam általános iskolában.

Nagyon sok tapasztalatot szereztem abban, és megerősödött bennem, hogy sokaknak nem kellett volna gyógytornára szorulnia, ha preventív mozgásprogramokban vett volna részt, vagy az iskolai oktatásban több testnevelés órán, vagy iskolai sportban vett, vagy vehetett volna részt. 

A felnőttek és gyerekek mozgásszegény életmódja következtében kialakuló mozgásszervi elváltozások, rossz testtartás megakadályozására mindig nagy jelentőséget tulajdonítottam a prevenciónak, a betegségek megelőzését elősegítő mozgáskultúrának bármely formában.

Ezen lehetőségek, egyik szabadon választható biztosítására hoztam létre 1997-ben a Kor-No Mozgásstúdiót, azon női korosztály számára, akik nem találtak megfelelő mozgásprogramot a fitness stúdiókban, de mozogni szerettek volna.  Az akkoriban divatos, és gyengébb fizikai léttel is elkezdhető callanetics mozgásforma órák tartásával kezdtem tevékenységemet, bővítve gyógytornász és testnevelő tanári szakmai tudásommal az órák tartalmát, felépítését. Főképp a helyes testtartás, a törzsizomzat, valamint a kar- és lábizmok megfelelő erőnléte elérésére a résztvevők számára, valamint a mozgásszervi problémák kialakulásának elkerülésére. Szakmai tudásomat folyamatosan bővítettem, és bővítem mai napig mindkét szakterületet érintően, továbbképzéseken, szakmai konferenciákon és kongresszusokon való részvétellel.

Az intim tornával való célzottabb foglalkozást 1999-ben kezdtem, amikor is az egyik középkorú „tornászlányom” megsúgta, hogy megszűnt a vizeletinkontinenciája 3 hónapi callanetics órákon való részvétel következtében. Pedig már járt célzott intim tornára, de nem volt eredményes. Ő inspirált az ezzel való kiemelt foglalkozásra, valamint nagyon kíváncsivá tett az ő „spontán” gyógyulása. Így a Kegel gyakorlatok alapján álló megfelelő gyógytornász továbbképzés elvégzése után még nagyon sokat kutattam tovább a nemzetközi szakirodalmakban, vizsgálatokban, milyen izomműködési együttműködés alapján szabadult meg a hölgy problémájától a callanetics speciális gyakorlatok végzésével.  Ausztrál orvosok, gyógytornászok 2004-ben végzett klinikai vizsgálata a medencetájéki izmok együttműködésében megadta a választ. Így alakítottam ki sok éves tapasztalati tudás, és saját kórházi vizsgálatom alapján a Kegel gyakorlatokat továbbfejlesztő „funkcionális gátizom torna, medencefenéki izomtorna módszert”, aminek online videofilm változata 2019 évben készült, és megvásárolható.

A Mozgásstúdióban tartott óráimmal változatlanul fenti preventív és gyógyító célokat szeretném megvalósítani, így a hitvallásom:  A mozgást, tornázást soha nem késő elkezdeni, újrakezdeni, de a jó közérzet, fittség és egészség érdekében rendszeresen folytatni ajánlatos!