CSAK NŐKNEK!

❅❅❅ Szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket a nyári szabadságok után, órarend szerinti nyitva tartással! Mottónk: A tornázást soha sem késő elkezdeni, újrakezdeni, de a jó egészség és jó közérzet érdekében rendszeresen folytatni ajánlott! ❅❅❅

Szakmai továbbképzés

EVIDENCE BASED MEDICINE A MEDENCEFENÉK FIZIOTERÁPIÁJÁBAN

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ EFF által akkreditált, pontszerző továbbképzés gyógytornászok, gyógytornász hallgatók, védőnők, szülésznők részére.

A tanfolyam célja:
Bemutatni a medencefenéki izomzat fizioterápiájában alkalmazott nemzetközi klinikai gyakorlatot, a Bizonyítékokon Alapuló Orvoslás és Fizioterápia (Evidence Based Medicine and Physical Therapy) tudományos alapjait, a nemzetközi és hazai kutatások eredményeit. A Kegel módszert továbbfejlesztő, funkcionális gátizomtorna módszer bemutatása,  21 éves gyakorlati tapasztalatai.

Témakörök:
-Bizonyítékon alapuló fizioterápia nemzetközi elmélete, gyakorlata a medencefenéki izomzat tréningjében. ( Előadó: Sasvári Éva gyógytornász)
– A medencefenéki, gát-, záróizomzat neuroanatómiája és neurofiziológiája, mint a fizioterápia meghatározója;   (Előadó: Dr. Boór Krisztina neurológus )
– Nőgyógyászati-szülészeti ismeretek az inkontinencia kialakulása tükrében; a kockapesszárium és a hüvelysúly alkalmazása a gyógyításban;   (Előadó: Prof.Dr. Németh Zoltán szülész-nőgyógyász )
– A vizelet inkontinencia típusai, konzervatív és műtéti kezelési lehetőségei nőknél; Prostatectomiák, stressz inkontinencia férfiaknál;   (Előadó: Dr. Keszthelyi Attila urológus )
– Gátizom problémák a terhesség és a menopauza idoszakában;   (Előadó: Dr. Hock Márta gyógytornász)
– A terhesség és a szülés hatása a medencefenékre (Előadó: Dr. Oláh Orsolya szülész-nőgyógyász)
– A funkcionális gátizomtorna módszer hatékonyságának vizsgálata a Pest megyei Flór Ferenc Kórház Urológiai Osztályán;   (Előadó: Sasvári Éva gyógytornász)
– Prevenciós-terápiás intim torna tanfolyam felépítése, funkcionális gátizomtorna módszer gyakorlatanyaga és tapasztalatai;   (Előadó: Sasvári Éva gyógytornász)
– PERITRON készülék, digitális perineométer működésének, alkalmazásának bemutatása, vizsgálati mérések, tapasztalatok.   (Előadó: Sasvári Éva gyógytornász)

A hallgatók alapvető írásos szakmai anyagokat kapnak, melyek a legújabb, megjelent nemzetközi szakirodalmakból kerültek lefordításra (A medencefenék(MF) tájanatómiája, funkcionális anatómiája, neurofiziológiája; MRI vizsgálatok a MF működéséről, elváltozásairól; Neuromusculáris rehabilitáció és a MF izomtréning alapfogalmai; A terhesség és a szülés hatása a medencefenékre; stb…)

Időpont: 2020. szeptember 26. (szombat) 9:00 – 18:30 ig.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 12. (szombat)

A jelentkezési lap ITT letölthető!

Helyszín:
Kor-No Mozgásstúdió, 1147 Budapest, Lőcsei u. 43.

ÁEEK pontérték: 15 pont.
Nyilvántartási szám: SZTK-A-77052/2018

A továbbképzés díja:
20.000.-Ft, MGYFT tagoknak 18.000.-Ft

Jelentkezési cím:
sasvarieva@kornotorna.hu

Postacím:
Kor-No Bt 1142 Budapest Kassai tér 29.

A résztvevők köre:
gyógytornászok, gyógytornász hallgatók, védőnők, szülésznők, orvosok.