CSAK NŐKNEK!

❅❅❅ Kedves Vendégeink! A Stúdió 2020. augusztus 17. hétfőtől –  23. vasárnapig ZÁRVA TART ! Nyitás: augusztus 24. hétfő, órarend szerint. Szeretettel várjuk a szünet után régi és új vendégeinket! ❅❅❅

A tanfolyamról

A Stúdiónkban tanított gátizomtorna a Kegel gyakorlatokra, a nemzetközi és hazai szakirodalomra, klinikumra, valamint a Sasvári-féle újfelfogású, funkcionális gátizomtorna módszerre épül, melynek a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Urológiai Osztályán végzett perineometriás, objektív vizsgálati eredményei alapján a medencefenéki izomzat megerősödéselaikus megnevezéssel “a hüvelyi szorító erő” , mintegy háromszorosára nőaz állóképesség, az izomzat megtartó képessége, pedig mintegy ötszörösére nő 2,5 hónap intenzív gyakorolás eredményeként! A stresszinkontinencia tünetei pedig – középsúlyos esetekben is – az érintettek 98%-nál teljesen megszűnnek a 10. hétre! A tudományos vizsgálat a Magyar Kontinencia Társaság I. Kongresszusán, Keszthelyen, 2005. november 24-26-án került bemutatásra.

A részletes vizsgálati eredményekről a „Tudományos közlemény” oldalon olvashat. (Megjelent: Fizioterápia 2008. 4. számában/MGYFT szakmai folyóirat/

A tanfolyamon a résztvevők részletes egészségügyi ismereteket kapnak a vizeletinkontinencia fajtákról, a stressz inkontinencia kialakulásának okairól, a megelőzés lehetőségeiről, a szükséges életmódbeli változtatásokról, és egyéni konzultáció során a személyes problémák megoldásáról. Szemléletes, animációs anatómiai ismertetés során megismerik a medencefenéki izomzat, gátizmok, záróizmok felépítését, pontos működését. A tapintással és különféle testhelyzetekben végzett, az intim izmok működését megéreztető gyakorlatok és próbák egyértelmű, önellenőrzési bizonyosságot adnak a helyesen végzett speciális gyakorlatok elsajátításához.


A résztvevők saját állapotuknak megfelelő, egyénre szabott és meghatározott „erősítési tervet” kapnak az otthoni gyakoroláshoz, melyet orvosi beutalóval érkező, inkontinens egyéneknél 8-12 hetes követéssel, a helyes gyakorolás segítésével kontrollálunk.
Egyéni igény alapján lehetőség van, perineométer mérőkészülék – hüvelyi szondával végzett mérés – segítségével objektív visszajelzést kapni a medencefenéki izomzat aktuális erejéről, állóképességéről és a helyes izomműködtetés megérzéséről. A személyre szabott gyakorlatsort csak az objektív mérés alapján lehet igazán meghatározni!

Tanfolyamok: Csak nők részére, adott hónap 3. szombatján 10.30-14.30 (max.10 fővel 4 óra) időtartamban, melynek kiegészítéseként ajánlott további 5-6 óra gyakorló órán való részvétel is. Igény szerint, egyéni foglalkozás keretében is van lehetőség az intimtornát megtanulni, időpont egyeztetés szerint. Férfiaknak prosztata műtét utáni vizelettartási problémák gyógyítására, csak egyéni formában van foglalkozás.

Gyakorló órák: szombaton,tanfolyamot végzetteknek, vagy az „Intim izmok tornája- Funkcionális gátizomtorna, medencefenéki izomtorna.” c. ismeretterjesztő, oktatóvideofilmet megvásárolók részére /lásd órarend/ előzetes egyeztetéssel, bejelentkezéssel.

A tanfolyamot és a gyakorló órákat vezeti Sasvári Éva gyógytornász.

Jelentkezés : 

  • személyesen a stúdióban (1147 Budapest, Lőcsei út 43.) ,
  • e-mailen ( sasvarieva@kornotorna.hu ),
  • vagy telefonon a (+36 1) 251 09 25, (+36 20) 958 0506 számokon.