CSAK NŐKNEK!

❅❅❅ Kedves régi és új Vendégeink! Várunk szeretettel mindenkit a Mozgásstúdió óráira, órarend szerinti nyitvatartással! Mottónk: az intenzív mozgást soha nem késő elkezdeni, újrakezdeni, de a jó egészség és jó közérzet érdekében rendszeresen végezni ajánlott!  ❅❅❅

Egyéni gyógytorna

Egyéni gyógytorna, kezelési technikák egyéni foglalkozásban

Egyéni gyógytorna foglakozásra is van lehetőség azok számára, akik csoportos óráinkon nem tudnak, vagy egyenlőre nem tudnak részt venni mozgásszervi egyéni panaszaik, vagy legyengült fizikai állapotuk miatt.

Elsősorban a mozgásszervi rehabilitációban állunk rendelkezésre – nyak, váll, csípő, térd, boka izületi megbetegedések -, tartásjavító, egyéni gerinctorna a gerinc elváltozásainak, a gerincferdülés személyre szabott kezelésére, korrekciójára, valamint általánosan átmozgató, nyújtó-erősítő fizikai egyéni felkészítő torna a csoportos órákba való bekapcsolódás érdekében.

Lehetőség van az intim torna, medencefenéki izomtorna egyéni foglalkozás keretében történő megtanulására is nők számára, valamint prosztata műtéten átesett, inkontinenciával küszködő férfiak részére.

Jelentkezés, időpont egyeztetés  Sasvári Éva gyógytornásznál

E-mail: sasvarieva@kornotorna.hu

Tel: +36 20 9580506

Kezelési technikák egyéni foglalkozásban;  kialakult mozgásszervi panaszokra,  – izületi- és izomfájdalmak, gerincbántalmak kezelésére az alábbi módszerek alkalmazásával,  hogy fájdalmai enyhüljenek, megszűnjenek, és a csoportos órákon ismét részt tudjon venni, örömét lelje a mozgásban.

Kineziotape technika:

A kineziotape rugalmas, öntapadós szalag, mely megfelelő felhelyezéssel különböző mozgásszervi panaszok kezelésének rendkívül hatékony kiegészítője lehet. A kinezio-taping módszer a test öngyógyító képességének aktivizációján alapul. Hatást fejt ki az izomfunkciókra, ízületi funkciókra, a vér-és nyirokerekre, valamint az idegrendszerre a receptorok aktiválásán keresztül.

SMR henger (self- myofascial release, kötőszöveti önmasszázs):

A henger helyes használatával beépíthetjük a mindennapjainkba a szervezetünket behálózó, létfontosságú fasciahálózatunk és izmaink karbantartását- feszességének oldását. A különböző receptorok aktiválásán keresztül a kötőszöveteink állapotát az önregenerálódás útjára tereli.  

Köpöly

Ősi technika a fasciális rétegek és izmok mobilizálására

Mckenzie terápia:

A porckorongsérv, illetve annak megelőző állapotainak mechanikus úton való, adekvát kezelése.

Fascia Disztorziós Modell-FDM technika:

Krónikus és akut fájdalmak hatékony csökkentése, megszüntetése a kötőszövetben kialakult disztorziók (elváltozások) kezelésével. Ezeknek felismerése a páciens testbeszédén, és alapos kikérdezésén alapszik.

Funkcionális tréning:

Az emberi test funkcionális, fiziológiás és hétköznapi mozgásaira épülő edzésforma. Komplex gyakorlatsorok erősítéssel, egyensúly-és koordináció fejlesztő, gerincstabilizáló és nyújtó gyakorlatokkal, Az egyéni kezelés során személyre szabottan.

Fascia tréning:

Eddigi elképzeléseinkkel ellentétben nem csak az izomzatunkat kell erősíteni, nyújtani, karbantartani ahhoz, hogy egészséges, jól terhelhető legyen a mozgás szervrendszerünk. A szervezetünket behálózó, belső szerveket támasztó és az izmok egymáson való elcsúszását 

biztosító fascia hálózat állapota kulcsfontosságú mozgásaink, edzéseink során. A rugalmatlan, összetapadt, kiszáradt fascia rétegek az izmok munkáját akadályozzák, teljesítményüket és állóképességüket csökkentik, ezzel fájdalmat és sérüléseket okozva. A fascia tréninggel ezekre a kötőszövetes elemekre hatunk, regenerálódásukat elősegítjük, nyújthatóságukat és rugalmasságukat fejlesztjük.

Jelentkezés, időpont egyeztetés Kuslitsné Zemlényi Borbála gyógytornásznál

E-mail: borizem@gmail.com

Tel: +36 20 6633475